Александър Мануилов

Страница на Александър Мануилов за статии, обществени анализи и публикации на проза, разкази, поезия, сценарии за късометражно кино, пиеси и драматургични произведения. За безплатно четене.

BG EN

Александър Мануилов

"Държавата" с премиери в Африка и Америка

ноември-декември 2017 г.

Скъпи приятели,

 

в края на ноември пърформансът "Държавата" беше поканен на четвъртия Международен театрален фестивал в Кампала, Уганда, което беше и африканската му премиера. Двете представления там бяха напълно разпродадени, а публиката - въодушевена остана в залите, където дълго коментира преживяното. Местен критик нарече представлението "умна аналогия за това какво е демокрацията и политиката”. (тук)


 

На 29-ти ноември "Държавата" се пренесе в Съединените щати за американската си премиера, в рамките на 14-тия сезон на влиятелния Forum Theatre във Вашингтон. Пърформансът беше поканен в малката зала на Woolly Mammoth Theatre в сърцето на града.


Представлението беше отразено от the Washington Post, което го нарече “мощно възпоменание, протест, съпротива, подстрекателство ”. (тук)

Специализираното издание DC Theatre Scene постави пет звезди на шоуто и се вгледа в неговия "внимателно изграден микрокосмос" за да види "едно рядко представление, в което формата издига съдържанието до болезнено-изискани висоти" .

Същевременно списанието Broadway World видя "Държавата" като "сродно на магическия реализъм". Изданието отбеляза способността му да предоставя "задълбочен поглед към понятието за аз-а", заключавайки, че "Не е възможно да видиш "Държавата" без да научиш нещо за себе си". (линк)

Пърформансът беше представен и пред студенти на   Georgetown University, където вече е част от учебната програма. (ето)

“Държавата” беше поканена във Вашингтон от артистичния директор на Forum Theatre, Майкъл Дав, като част от селекцията от четири пиеси за четиринадесетия сезон на театъра, задено с "Любов и информация" на Карил Чърчил и "Нат Търнър в Йерусалим" на Нейтън Алан Дейвис. (повече тук)

 


 

Абонирайте се
Manifesto

Започнах този сайт, за да дам възможност произведенията ми да стигнат до публиката си, без на мен да се налага да върша неща, които са ми непривични.

Какво имам предвид?
Дарения

Като наблюдавах промените в света през 2011 г. стигнах до убеждението, че познанието и идеите трябва да имат възможност да циркулират свободно, дори да са малки, незначителни и носещи своите недостатъци.

Какво имам предвид?