Александър Мануилов

Страница на Александър Мануилов за статии, обществени анализи и публикации на проза, разкази, поезия, сценарии за късометражно кино, пиеси и драматургични произведения. За безплатно четене.

BG EN

Александър Мануилов

Премиера на Мюнхенския театрален фестивал

7 окт 2016 г.

Скъпи приятели,

тази година в рамките на Фестивала на независимия театър в Мюнхен на 7 октомври беше представен пърформансът „The Telepathic Bar” и неговият вечерен вариант „The Telepathic Party” след дълга съвместна работа с барселонския драматург и режисьор Феран Дордал.

Звукът и музикалната среда са дело на Росен Павлов.

Феран Дордал, заедно с групата „Senor Serranos”, са миналогодишните носители на приза "Сребърен лъв" за иновативен театър от Венецианското театрално биенале.

Работата по свместния пърформанс започна през септември 2015 г. като част от проекта Camp Paradise 

на щутгартската театрална група O-Team, подслонен в театър Schwere Reiter в Мюнхен и в сътрудничество с тамошния Pathos Muenchen.

The Telepathic Bar” беше подкрепен от резиденската програма Bloom Up на Мюнхенската община, както и от Goethe Institut Muenchen.

Премиерата се състоя в най-големия парти-център на баварската столица Muffatwerk.

 

Повече информация за събитието може да се намери тук.

 

 

 

 

 

Абонирайте се
Manifesto

Започнах този сайт, за да дам възможност произведенията ми да стигнат до публиката си, без на мен да се налага да върша неща, които са ми непривични.

Какво имам предвид?
Дарения

Като наблюдавах промените в света през 2011 г. стигнах до убеждението, че познанието и идеите трябва да имат възможност да циркулират свободно, дори да са малки, незначителни и носещи своите недостатъци.

Какво имам предвид?