Александър Мануилов

Страница на Александър Мануилов за статии, обществени анализи и публикации на проза, разкази, поезия, сценарии за късометражно кино, пиеси и драматургични произведения. За безплатно четене.

BG EN

Александър Мануилов

"Държавата" на Фестивала на новата драма в Грац

юни 2018 г.

"Държавата" на Александър Мануилов беше поканена на DramatikerInnen Festival за нова драматургия в Грац, Австрия, между 6-ти и 10-ти юни 2018 г.

В критически отзив към "Държавата" Anatina Riester нарече представлението "нова форма на театър", а Michaela Reichart и Hannah Michaeler определиха преживяването си като "изискваща вечер, която безмилостно изследва възможностите на театъра."

DramatikerInnen Festival се организира съвместно от Drama Forum Австрия, градският театър Schauspiel Graz и Deutscher Literatur Fonds.

Фестивалът има за цел да представи най-новите тенденции в съвременната драма в немскоезичния свят и цяла Европа. Всички представени продукции бяха по съвременни автори.

Drama Forum е организация, която събира едни от най-авторитетните имена в света на драматургията днес като Marius von Mayenburg, Thomas Ostermeier, Rene Polesch, Roland Schimmelphennig, Oliver Bukowski. 


 

 

https://www.dramatikerinnenfestival.at/

 

Абонирайте се
Manifesto

Започнах този сайт, за да дам възможност произведенията ми да стигнат до публиката си, без на мен да се налага да върша неща, които са ми непривични.

Какво имам предвид?
Дарения

Като наблюдавах промените в света през 2011 г. стигнах до убеждението, че познанието и идеите трябва да имат възможност да циркулират свободно, дори да са малки, незначителни и носещи своите недостатъци.

Какво имам предвид?