Александър Мануилов

Страница на Александър Мануилов за статии, обществени анализи и публикации на проза, разкази, поезия, сценарии за късометражно кино, пиеси и драматургични произведения. За безплатно четене.

BG EN

Александър Мануилов

Премиера на нов текст в Румъния

 6 септ. 2019 г. 

Световната премиера на представлението "The Decision" по текст на Александър Мануилов се състоя в Клуж, Румъния, на 6-ти септември 2019 г.

Залата беше препълнена и театралният елит на Клуж аплодира пиесата.

Събитието е по покана на независимата организация Transit House, а текстът е започнат година по-рано в рамките на WRITE 2018, резиденция за драматурзи в Сицилия.

“The Decision” на Александър Мануилов е проект за театрална вечер, в която артистите за първи път прочитат текста на пиесата, а зрителите могат да вземат решения. Актьорите, а и техните герои, също взимат решения, които в крайна сметка променят историята. Нездрава любовна сага на фона на мрачна, антиутопична сиуация, в която една страна влиза в състояние на ефективна война. Всички ситуации изследват някаква форма на лична корупция, започвайки от интимните отношения, преминавайки през работата и професионалното развитие, и стигайки до социално значими действия. 

Това е театрална вечер, която изследва въпросите за демокрацията, една възможност и надежда за солидарност и участие в процесите на обществото, което е все по-разделено и все по-атомизирано. Също така обич, насилие и серенади.


Артисти: Alexandra Caras, Lucian Rad, Selma Dragoș
Преводач на румънски: Adina Pop-Coman

Постановка: Александър Мануилов

 

Абонирайте се
Manifesto

Започнах този сайт, за да дам възможност произведенията ми да стигнат до публиката си, без на мен да се налага да върша неща, които са ми непривични.

Какво имам предвид?
Дарения

Като наблюдавах промените в света през 2011 г. стигнах до убеждението, че познанието и идеите трябва да имат възможност да циркулират свободно, дори да са малки, незначителни и носещи своите недостатъци.

Какво имам предвид?