Александър Мануилов

Страница на Александър Мануилов за статии, обществени анализи и публикации на проза, разкази, поезия, сценарии за късометражно кино, пиеси и драматургични произведения. За безплатно четене.

BG EN

Александър Мануилов

SPOT, In The Palace, Marbella

19 ноември 2016 г.

 

Може и да не знаем какво е това Карей, нито че е близо до Сату Маре, обаче там има страхотен театрален фестивал. Провежда се за десета поредна година и събира студенти от Румъния, Унгария, Сърбия, Швейцария и Германия. Понякога канят и специални гости, които да представят нещо, което според кураторите на фестивала ще да е от особена ценност за студентите. Фестивалът SPOT тая година избра това да бъде „Държавата“ на Александър Мануилов и авторът е изключително радостен за възможността и признанието.

 

Повече: тук

 

Още малко новини:

Филмът „Колко си хубав!“ по сценарий на Александър Мануилов беше селектиран за международния фестивал „В двореца“ (In the Palace), който тази година за първи път няма да се проведе в двореца в Балчик, ами в Националния дворец на културата в София между 1-ви и 6-ти декември 2016 г. Това е най-големият фестивал за късометражно кино в България и след като получава всяка година почти по 1000 кандидатстващи за селекция филма, попадането там е хубава новина. Хубаво е също, че зрителите в София ще могат да видят лентата отново в началото на декември.

http://www.inthepalace.com/en/2016/festivals/news.html

 

 

Иначе имаме и едно специално споменаване от международния фестивал в Марбея.

 

И понеже Марбея е между Гибралтар и Малага, а е съвсем наблизо и до Гранада и Севиля, а тия имена направо галят ухото, специално споменаване оттам звучи още по-специално.

Поздрави и заповядайте да се видим където и когато ни е възможно по света.

 

Абонирайте се
Manifesto

Започнах този сайт, за да дам възможност произведенията ми да стигнат до публиката си, без на мен да се налага да върша неща, които са ми непривични.

Какво имам предвид?
Дарения

Като наблюдавах промените в света през 2011 г. стигнах до убеждението, че познанието и идеите трябва да имат възможност да циркулират свободно, дори да са малки, незначителни и носещи своите недостатъци.

Какво имам предвид?