Александър Мануилов

Страница на Александър Мануилов за статии, обществени анализи и публикации на проза, разкази, поезия, сценарии за късометражно кино, пиеси и драматургични произведения. За безплатно четене.

BG EN

Александър Мануилов

Покана: "Държавата" в Червената къща, София

31 май 2016 г.

Скъпи приятели,

текст пърформансът "Държавата" за първи път гостува в собствената си държава. Това ще се случи в Червената къща, от 19.30 часа на 31 май 2016 г.

във рамките на платформата В:ХОД за документален театър

Поканата дойде след като пърформансът обиколи фестивали като берлинския Theatertreffen, Temps d'Images в Клуж (Румъния), Кьолнския международен фестивал за театър и танц през 2015 г. и беше селектиран за еврорегионалния фестивал Tezst (Тимишоара), Загребския фестивал за алтернативен театър и Montag Modus в Берлин тази година.

В Кьолн и в Клуж публиката остана съответно 45 минути и час и половина след края на събитието, защото имаше нужда да продължи да говори за него.

 

Ето малко линкове към критика за "Държавата" на различни езици:

 

от Тим Ечелс: 

от Nachtkritik:

от Deutschland Radio Kultur:

от Helden des Auftritts: 

от WDR:

от холандския критик Рон ван дер Щеррен: 

за онези, които четат на унгарски - списание Jatekter:

и за знаещите румънски - Radio Romania:

 

 

Заповядайте, ще се радваме да чуем и Вашето мнение.

 

Александър Мануилов, автор

Розалина Лъскова, разпространение

 

Абонирайте се
Manifesto

Започнах този сайт, за да дам възможност произведенията ми да стигнат до публиката си, без на мен да се налага да върша неща, които са ми непривични.

Какво имам предвид?
Дарения

Като наблюдавах промените в света през 2011 г. стигнах до убеждението, че познанието и идеите трябва да имат възможност да циркулират свободно, дори да са малки, незначителни и носещи своите недостатъци.

Какво имам предвид?