Александър Мануилов

Страница на Александър Мануилов за статии, обществени анализи и публикации на проза, разкази, поезия, сценарии за късометражно кино, пиеси и драматургични произведения. За безплатно четене.

BG EN

Александър Мануилов

Покана: "Ричард III" от Шекспир с нов превод

20 май 2016 г.

Уважаеми читатели,

скъпи приятели,

след петгодишно сътрудничество с British Council Bulgaria, в рамките на което преведох новите пиеси на Джон Ходж, Дейвид Хеър и Том Стопард, тази година получих истинското предизвикателство да поема и новото представяне в България на филми по текстове на Уилям Шекспир.

На 20-ти май заповядайте на „Ричард III“ от Ричард Лонкрейн, който в нова визуална трактовка използва почти непроменен диалога от пиесата на едноименната пиеса на Шекспир.

Удоволствието от превода на този изключителен текст беше неимоверно, каквато беше и благодарността от възложената нелека задача, особено след знаменития Валери Петров.

Приятно гледане!

 

http://www.ndk.bg/event/richard-iii-3213-1

 

Абонирайте се
Manifesto

Започнах този сайт, за да дам възможност произведенията ми да стигнат до публиката си, без на мен да се налага да върша неща, които са ми непривични.

Какво имам предвид?
Дарения

Като наблюдавах промените в света през 2011 г. стигнах до убеждението, че познанието и идеите трябва да имат възможност да циркулират свободно, дори да са малки, незначителни и носещи своите недостатъци.

Какво имам предвид?