Александър Мануилов

Страница на Александър Мануилов за статии, обществени анализи и публикации на проза, разкази, поезия, сценарии за късометражно кино, пиеси и драматургични произведения. За безплатно четене.

BG EN

Александър Мануилов

Покана: Theatertreffen 2015, Берлин

3 май 2015 г.

Скъпи читатели,

Тази година един от трите най-важни европейски театрални фестивала, Theatertreffen в Берлин, за първи път в 52-годишната си история избра да покаже текст от български автор и това е „Държавата“ на автора на този сайт.

Звездно жури от селекционери, включващо едни от най-изтъкнатите театрали на Лондон, Париж и Берлин, сред които Тим Ечелс (Forced Entertainment), Хелгард Хауг (Rimini Protokoll) и Мило Рау (International Institute of Political Murder) се спря на този текст сред стотици предложения на драматурзи от цяла Европа.

Представянето ще се състои на 3 май 2015 г. от 20.30 часа в Haus der Berliner Festspiele, където едновремнно ще текат две версии на пърформънса: на английски и на немски.

Ако сте в Берлин на тази дата, заповядайте!

 

Програмата на Theatertreffen 2015

 

 

Абонирайте се
Manifesto

Започнах този сайт, за да дам възможност произведенията ми да стигнат до публиката си, без на мен да се налага да върша неща, които са ми непривични.

Какво имам предвид?
Дарения

Като наблюдавах промените в света през 2011 г. стигнах до убеждението, че познанието и идеите трябва да имат възможност да циркулират свободно, дори да са малки, незначителни и носещи своите недостатъци.

Какво имам предвид?